Ще се опитаме да отворим новата отсечка  от 6,5 км

...
Ще се опитаме да отворим новата отсечка  от 6,5 км
Коментари Харесай

Пускат новите 6,5 км на АМ "Струма" преди 24 май

Ще се опитаме да отворим новата отсечка  от 6,5 км на Автомагистрала „ Струма ”  преди почивните дни за 24 май, защото допускаме, че ще има по-интензивен трафик по пътищата на България. Строителите имат подготвеност. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова пред Нова.

По думите й, тази права ще облекчи трафика и няма да се постанова влизане в Благоевград, както беше до момента.

" Вчера направихме ревизия на градежа, разговаряхме със строителния контрол и със строителя, проследихме напредъка в осъществяването. Очаквам в околните дни, преди празниците, да има подготвеност да пуснем пътното платно в приключен тип ", описа Аврамова.

Министърът сподели, че към момента няма определен строител за най-тежкия сектор от автомагистралата - Кресненското дефиле.

" До края на годината трябва  да имаме определен строител, да се проектира и да стартира строителството. До 2023 година би трябвало да приключим с автомагистралата, с цел да не изгубим европейско финансиране ”, изясни министърът. ", безапелационна е Аврамова.

Относно пътя Видин-Ботевград, тя посочи, че сега се избират реализатори и че чака в околните две седмици да бъдат отворени и ценовите предложения, подадени за двата ЛОТ-а на сектора от Мездра до Ботевград. До края на годината би трябвало да стартират и строителните действия.

Регионалният министър разяснява и наложените ограничавания до 90 км/ч по Автомагистрала ”Тракия ” от Чирпан до Стара Загора. По думите й ремонтът ще коства над 60 млн. лева и ще може да стартира след летния сезон.

" Действително има проблеми с пътната основа, което е провокирало и неравностите по пътното платно. Ограничението е само за сигурност. Всеки, който е пътувал по този сектор, знае, че 140 км/ч е невъзможна скорост по тази права. Необходими са над 60 млн. лева за поправяне на този сектор, тъй като има потребност от ремонт на пътната основа, а това е непостижима сума за избрания бюджет на АПИ и по тази причина за там ще се търсят целеви средства. ", сподели Аврамова.

Според нея обаче, ще бъде най-разумно да ремонтните действия да се измястят след лятото, поради натовареният трафик през това време.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР